JobDISPO eMDC: a web-alapú adatgyűjtés

JobDISPO eMDC: a web-alapú adatgyűjtés

A JobDISPO MDC gyártási adatok összesítésének egyszerűbbé tételével ma már több, mint 400 vállalkozás munkáját segíti világszerte. A gyártási adatok regisztrálása és megjelenítése hagyományos vagy ipari PC segítségével történik. Ha azonban ezen adatokat a máshol elhelyezkedő kutatási és fejlesztési osztályok is használják, az ott dolgozó mérnököknek egy terminálon keresztül kapcsolódniuk kell a rendszerhez. Ennek megkönnyítésére a Fauser AG egy új megoldást fejlesztett ki.

Megoldás

A gyártási adatokhoz web-alapú hozzáférést biztosító JobDISPO eMDC fejlesztői munkájuk során a könnyű kezelhetőséget tartották szem előtt. Ezért a JobDISPO eMDC egy hagyományos böngészővel futtatható, mint például a Microsoft Internet Explorer, a Mozilla vagy az Opera. MS ASP.NET technológián alapul, és a Microsoft IIS webszervert használja. A JobDISPO eMDC interneten és intraneten keresztül is elérhető, a biztonságos kapcsolatot pedig az SSL-Technológia alkalmazása garantálja. Alapvető előnye, hogy ugyanazon alkalmazáshoz egyidejűleg több felhasználó számára teszi lehetővé a hozzáférést. Az adatbázis-szerverrel folyamatos élő kapcsolat biztosítja, hogy mindíg a legfrissebb adatok álljanak az Ön rendelkezésére. Emellett lehetőség nyílik a vállalaton túl nyúló folyamatok követésére, hiszen a külső beszállítók integrálásával megvalósítható a hatékony ellátási lánc menedzsment. A beszállítók interneten keresztül láthatják futó rendeléseik állapotát, és vissza is igazolhatják azokat. Sőt, CAD rajzokhoz vagy muntimédia állományokhoz is hozzáférhetnek.

Előnyök

  • PC-alapú termelési adatgyűjtés kiváltása vagy kiegészítése
  • Olcsó, könnyen használható és önálló nyilvántartási eszköz
  • A felhasználók (a beszállítók is) közvetlenül igazolhatják teljesítésüket a központi terminálhoz hálózati hozzáféréssel rendelkező munkaállomásukról
  • Hardver-költség (például terminál) szempontjából hatékony megoldás
  • "Windows stílusú" kezelői felület
  • Lehetővé teszi külső beszállítók tényleges integrációját a termelés tervezésébe és felügyeletébe. A beszállítók számára is előnyös, hiszen hozzáférhetnek az aktuális információkhoz, perceken belül és könnyen használhatják a rendszert, valamint kommunkációs költségeik is csökkennek. Természetesen a beszállítók a belső információkat nem érhetik el, csak azokat, amelyekre a hatékony együttműködéshez szükségük van. Ilyenek lehetnek például a gyártási folyamat kezdő-, megszakítási- és befejezési időpontjai.
  • CAD rendszerekkel való integrálás a szükséges rajzok átadására. Mutimédia információk szintén megjeleníthetőek.