JobDISPO PEP: munkaerő tervezés a ténylegesen rendelkezésre álló humán erőforrásokkal

JobDISPO PEP: munkaerő tervezés a ténylegesen rendelkezésre álló humán erőforrásokkal

A humán erőforrás-tervezés stratégiai kihívást jelent minden vállalkozás számára - a JobDISPO PEP ehhez nyújt hatékony segítséget Önnek.

Kihívás

A rövid átfutási idők, a szállítási határidők betartása és magas termelékenység fenntartása – tehát a versenyképesség növelése - csak rugalmasan szervezett személyi állománnyal érhető el, ha a jól képzett szakemberek a megfelelő időben és megfelelő helyen állnak rendelkezésre. Ma a piac egy korábban ismeretlen rugalmasságot követel meg a vállalkozásoktól az árképzésre nehezedő nyomás, a csökkenő szállítási határidők és a folyamatosan változó rendelésállomány miatt. Az értékes munkaerő költséghatékony kihasználása a vállalati profitabilitás növelésének egyik stratégiai eszköze. Ezen a ponton sok vállalat rendelkezik rejtett tartalékokkal a működés gazdaságosabbá tételére és a termelékenység növelésére - hiszen ha egy cég optimalizálja értékteremtési folyamatait, kis tőkebefektetéssel nagyobb nyereséget érhet el. Egy modern tervező-szoftver alkalmazásával különösen a közepes méretű vállalkozások növelhetik a szervezeti hatékonyságot a munkaidő megtervezésének, megszervezésének és elszámolásának területein. Ma ugyanis az üzleti életben a legnagyobb problémát a változó rendelésállomány miatt ingadozó személyzeti igények jelentik. A munkaerő azonban csak előre meghatározott számban és minőségben áll rendelkezésre, és a szervezet csak hosszabb idő alatt képes reagálni a piaci igények változásaira, ami bizonyos esetekben túlterheléshez is vezethet. Megoldást jelent ha a munkaerő kihasználtságának ismeretében tekintjük át emberi erőforrás igényünket – így az alkalmazottak költségoptimalizált beosztásával nagyobb szervezeti hatékonyságot érhetünk el. A cég ezzel el tudja kerülni a felesleges költekezést, ugyanakkor javul a termelékenység, a gazdaságosság és a gyártástervezés minősége.

Megoldás

A JobDISPO PEP emberi-erőforrás tervező megoldás támogatja a termelés tervezőjét a munkaerő allokációjában igazodva a munakerő képzettségéhez, a rendelkezésre álló gépek kapacitásához és a munkafolyamatokhoz. Segítgségével az igényeknek megfelelő, emberközpontú humán-erőforrás tervezés integrálható egy meglévő gépalapú kapacitás-tervező és ütemező programhoz. Ezzel teljesen új lehetőségek nyílnak meg a tervezésben.

Előnyök

  • A munkaerő maximális hasznosítása
  • Átfedések/hiányok korai felismerése
  • Folyamatosan fenntartható alacsony költségszint és a termelékenység jelentős növekedése
  • A tervezés minőségének javulása, realisztikus tervek
  • Alkalmazottak motivációja
  • Emelkedő versenyképesség