JobDISPO MDC: gyártási adatgyűjtés

JobDISPO MDC: gyártási adatgyűjtés

A termelés reális megtervezése, ütemezése és előzetes költségkalkulációja csak a tényleges adatok ismeretében lehetséges. Egy terv csak akkor megvalósítható és pontos, ha biztosított a tervezett és a tényleges adatok folyamatos nyomonkövetése. Igy lesz a teljes munkafolyamat sokkal átláthatóbb, hatékonyabb és eredményesebb.

Koncepció

Mint valamennyi megoldásunk, a gyártási adatokat gyűjtő JobDISPO MDC is egyszerű kezelhetőségével biztosítja a felhasználói elfogadottságot. Bizonyos esetekben a gyártási adatgyűjtő szoftverek implementálása kritikus feladatnak látszik a túlzott kontrolltól való aggodalom miatt. Erre figyelemmel a szoftver képes rugalmasan alkalmazkodni az Ön üzleti igényeihez, hiszen lehetővé teszi az egyéni tesreszabást. Lehetséges az úgynevezett munkanapló vezetése: alkalmazottai ezen keresztül jelenthetik napi feladataikat, valamint regisztrálhatják a munkakezdés és befejezés időpontját. Ráadásul a műhelyben dolgozók lépésről-lépésre közvetlenül rögzíthetik a gyártási adatokat a rendszerben. Az aktuális adatok összesítése megjeleníthető klaviatúra, érintőképernyő vagy akár vonalkódleolvasó használatával is, amely a hibás adatbevitel elkerülésének legbiztosabb módja. Bármely munkafolyamat hihetetlenül könnyen rögzíthető a JobDISPO MDC alkalmazásával. A felhasználó például vonalkódos kártyájával azonosítja magát, beviszi a munkaszámot, kiválasztja a rögzíteni kivánt műveletet és start-gomb megnyomása után rögtön kezdheti is a munkát. A munkafolyamatok befejezésének rögzítése ugyanilyen egyszerű. Opcionálisan az is lehetséges, hogy a műhelyben dolgozó jelentést készítsen a termelt mennyiségről. További funkció, mely túlmutat a hagyományos PDC rendszereken, hogy a gépkezelőnek lehetősége nyílik akár új gyártási folyamatok létrehozására. Például egy egy prototípus-alkatrész beszállítója sokszor a szoros határidők miatt nem tudja előre megtervezni a gyártási folyamatot, de a JobDISPO MDC segítségével tervezés nélkül azonnal megkezdheti a gyártást és le is szállíthatja az alkatrészeket. Ezzel a megoldással az erőforrások költségeinek ismeretében az utólagos költségkalkuláció is megvalósítható.

Analízis

A JobDISPO MDC-vel egy összetett, ugyanakkor könnyen kezelhető eszköz áll rendelkezésre az összegyűjtött adatok elemzésére. Egyszerű kialakítása lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy azonnal hozzáférhessen olyan kulcsfontosságú információkhoz, mint például az egyes munkafolyamatok aktuális állapota, valamint az erőforrások kihasználtsága.

Előnyök

  • Könnyen használható egyszerű kezelői felület
  • Kiterjedt testreszabási és speciális felhasználási lehetőségek
  • Zökkenőmentes integráció a már meglévő ERP/PPC rendszerekkel és más MES megoldásokkal
  • CAD rajzok vagy multimédia információk közvetlen elérése
  • Olyan rendkívül összetett folyamatok hatékony kezelése, ahol több gép vagy emberi erőforrás pontosan összehangolt munkájára van szükség
  • Széleskörű adatelemzési lehetőségek