JobDISPO MCP: a vállalati döntéshozók irányítópultja

JobDISPO MCP: a vállalati döntéshozók irányítópultja

A Fauser AG egy testreszabható korai figyelmeztető és vállalatvezetést támogató megoldás fejlesztését kezdte meg.

Döntéstámogatás

A mai üzleti életben a versenyképesség megőrzése érdekében különösen a kis- és közepes vállalkozásoknak kell összhangban tartaniuk értékesítési és beszerzési folyamataikat. Hiszen egyetlen hiba vagy félreértés miatt hűséges vevők beszállítót váltanak, kritikus anyagok nem érkeznek meg időben, vagy általánosan csökken az üzleti teljesítmény. Egy cég folyamatos sikere tehát az időben meghozott helyes és megbízható döntések függvénye. A vállalatvezetésnek korán azonosítania kell a kockázatokat és a problémákat annak érdekében, hogy még időben és megfelelő módon reagálhasson. Ezen kritikus helyzetek korai felismeréséhez nyújt hatékony segítséget a Fauser AG JobDISPO MCP (menedzsment cockpit) megoldása.

Koncepció

A JobDISPO MCP egy felületeten jeleníti meg a felhasználó számára szükséges valamennyi indikátort. Ezt a személyre szabott felületet felhasználó egy előre összeállított indikátor-készletből alakíthatja ki, és speciális igényeinek megfelelően ki is egészítheti azokat. Az indikátorok olyan gazdasági vagy logisztikai mutatószámok megjelenítésére használhatóak, amelyek az értékesítésre, a gyártási folyamatokra vagy más, figyelmet követelő területekre vonatkoznak a vállalat stratégiai céljaival összhangban. Világos és tömör struktúrájának köszönhetően a vállalkozás aktuális helyzete egy pillantással felmérhető. Az indikátorok nemcsak felsővezetők számára hasznosíthatók, hanem bárki számára aki részt vesz az értéktermelő folyamat valamelyik döntést igénylő pontján. Tapasztalataink azt mutatják, hogy egy folyamat, csoport vagy akár egy egész vállalat irányításához maximum 3-7 kulcsfontosságú teljesítménymutató alkalmazása már elegendő. A felhasználó a fontos indikátorokat kiválaszthatja és elrendezheti a felületen: használhat különböző grafikus ábrákat, például oszlop-, torta-, XY-diagrammokat egy intenzitásmérővel együtt. Így mindenki maga alakíthatja ki a számára leggyorsabban áttekinthető személyreszabott „irányítópultot”. A korai figyelmeztető rendszer kiépítéséhez szabadon definiálható határértékek adhatók meg, ami lehetővé teszi az előre meghatározott mutatók és a mért tényleges értékek közötti eltérés kontrollját. Segítségével a szükséges beavatkozások még idejében elrendelhetők, lehetőség nyílik a megelőző cselekvésre az utólagos reagálás helyett.

Előnyök

  • Információ-túlterhelés elkerülése
  • Egyénileg kiegészíthető előre összeállított mutatókészlet
  • Személyre szabott grafikus felhasználói felület szabadon definiálható mutatókkal
  • Számítástechnikai ismeretek nélküli testreszabható
  • Szabadon meghatározható határértékek, figyelmeztető szintek és interferencia pontok
  • Kifejezetten a közepes vállalkozások igényeire kifejlesztett, könnyen használható megoldás
  • A problémák azonnali észlelése. Az egész vállalatra vonatkozó tervezésnek és analízisnek köszönhetően integrált érték-menedzselés.
  • Önállóan alkalmazható a Fauser AG többi megoldásától függetlenül, egyszerűen integrálható a már meglévő informatikai környezetbe

Kapcsolat

Keressük azokat a vállalkozásokat, akik ehhez a fejlesztési projekthez szívesen csatlakoznának és ötleteikkel gazdagítanák azt. A tervezés során akár speciális fejlsztési igényeiket is érvényesíthetik és megadjuk számukra a lehetőséget, hogy elsőként használják élesben a rendszert. Ha felkeltettük érdeklődését kérjük, keressen meg minket!